Рулетики з баклажанів з фаршем в домашніх умовах

Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають страві пікантності і насиченості смаку, а кус-кус — легкості і ноток близькосхідної кухні.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Баклажани промивають, нарізають скибочками, товщина яких повинна становити не більше 3 мм, а потім заливають гарячою солоною водою на 10 хвилин.
  • В окремому посуді заливають окропом кус-кус і дають настоятися 5 хвилин.
  • Одну цибулину нарізають дрібним кубиком і обсмажують до м’якого стану в олії. На це потрібно 5-7 хвилин. До цибулі викладають дрібнонарізану моркву і готують овочі разом ще 5-7 хвилин.
  • У глибокій мисці змішують фарш, кус-кус, пасеровані овочі, рубану зелень, спеції, сіль і перець. Добре вимішують начинку, що вийшла.
  • На скибочку баклажана викладають трохи начинки і згортають в рулет. Заготовки складають в глибоку скляну форму або сотейник.
  • Для заливки, що залишилася цибулину нарізають і пасерують в олії, додають туди ж дрібно натерті томати, цукор, трохи солі і лавровий лист.
  • Підготовлені рулетики посипають рубаним часником, заливають томатною сумішшю і тушкують під кришкою в духовці близько 45 хвилин. Температура приготування – 200 градусів.

Подають рулетики гарячими з томатним соусом і сметаною. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь