Свинячий рулет – святкова страва. Також це чудова закуска для повсякденного сімейного столу. М’ясні рулети можуть бути виготовлені з різних видів м’яса. Але зі свинини рулети виходять особливо соковитими, м’якими та ароматними. Хоча і за поживністю свинячий рулет перевершує інші види м’ясної продукції.

Для свинячого рулету кулінари всього світу намагаються застосовувати частини туші тварин з живота (очеревини), але й інші частини підійдуть. Головне, щоб у них чергувалися шари сала та м’яса.

Для виготовлення свинячого рулету господині вибирають не надто товстий шар м’яса зі шкіркою, щоб його було не складно згорнути у рулет.

Як приготувати рулет з свинини

Процес виготовлення свинячого рулету зводиться до того, що такий пласт м’яса злегка відбивається кулінарним молоточком з двох боків, потім обробляють спеціями, туго згортають. Іноді всередині рулету застосовуються начинки із сухофруктів, грибів. Далі свинячий рулет запікається у різний спосіб. У коптильні, в духовці, в «рукаві» і в духовці.

Рулет перед тим, як його відправлять на термообробку, повинен бути міцно перев’язаний. Він не повинен розвалюватися під час випікання. З нього не має випадати начинка. Для міцнішого зв’язування рулету можна використовувати спеціальні кулінарні пристрої – нитки з силікону, волосінь, шпагат, товсті міцні нитки.

Готовий рулет охолоджують, потім нарізають скибками різної товщини, забираючи нитки з рулету, якими він скріплювався для приготування та інші пристрої. Подають до столу, як холодну закуску, як м’ясну страву.

1 год 15 хв8
Хоча цей рулет називається м’ясним, насправді він готується з яловичого та курячого фаршу з додаванням цукіні, тому виходить не дуже жирним та соковитим. У розрізі це дуже гарне...
1 год 20 хв
М’ясний паштет зі свинини – це дуже ситний і яскравий продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом.
60 хв6
Ці закарпатські рулетики зі свинини називаються дуже колоритно — «Цибулячки». Вся справа в тому, що вони наповнені начинкою з маринованої цибулі. Цей продукт українською мовою називається “
пальчики зі свинини з начинкою
60 хв8
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
Запечена свинина по-королівськи
3 год 40 хв6
На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи –
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв16
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски або як доповнення...
2 год 15 хв8
Бувають дні, коли вранці хочеться довше повалятися в ліжку. Доводиться вибирати між повноцінним сніданком і сном. Щоб не йти на роботу голодною, я завжди запасаюся м’ясом на бутерброди....
50 хв8
Як і у кожної порядної господині, в моїй морозилці завжди знайдеться шматок свинини. Його я прибирігаю не до свят, а під настрій. Можу і відбивними рідних побалувати, і...