Впевнена, що тут є любителі солоної рибки. Я, наприклад, обожнюю різноманітні закуски, хоча і не відмовлюся від класичного оселедця з цибулею. А для тих, кому подібне блюдо здається нудним, я підготувала дещо цікавіше. Закусочний рулет з оселедця порадує ваші смакові рецептори і погляд.
В оригінальному рецепті начинка повністю складалася з масла. Я вирішила злегка розбавити його ніжним вершковим сиром з нейтральним смаком. По-моєму, вийшло навіть апетитніше. Спробуйте обидва варіанти і виберіть той, що ближче вам. Адже без експериментів на кухні ми б позбулися стількох незвичайних страв.
- Оселедець 2 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Вершковий сир 100 гр.
- Цибуля зелена 2 ст. л.
- Кріп 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Розберіть два великих оселедця на філе, очистіть від шкіри і кісток. Помийте філе і обсушіть за допомогою паперових рушників.
- Подрібніть кріп і цибулю. Змішайте вершкове масло, сир і зелень. Якщо оселедець не солоний, додайте в начинку сіль за смаком.
- Акуратно розріжте кожне філе уздовж. У вас повинно вийти по два більш тонких шматочка. Використовуйте добре заточений ніж.
- Застеліть робочу поверхню харчовою плівкою. Викладіть внахлест філе так, щоб вийшов суцільний пласт прямокутної форми. Притисніть руками для кращого з’єднання частин.
- Змастіть оселедець вершковою начинкою і поверніть в щільний рулет. Замотайте в плівку і сховайте в холодильник на 3-4 години.
Коли начинка застигне, наріжте оселедцевий рулет порційними шматочками і подавайте на стіл. Він може стати як окремою закускою, так і доповненням до бутерброду. Повірте, це дуже смачно!