Заливний пиріг з твердим сиром і шинкою — ви просто зобов’язані познайомитися з ним. Особливо якщо не маєте в своєму розпорядженні часу або не горите бажанням працювати зі складними рецептами. Не зволікайте, приготуйте його в три рахунки — саме стільки кроків у нас в описі.
М’яке і ніжне тісто, апетитна тягуча начинка. Виглядає відмінно, на смак чудовий. Цього красеня можна подати до сніданку, в якості закуски або просто до чаю. І головне: експериментувати з інгредієнтами можна до нескінченності. Універсальне тісто на кефірі стерпить будь-які добавки!
- Борошно пшеничне 1.5 стак.
- Сметана 20% 1.5 стак.
- Сіль за смаком
- Оцет яблучний 3% ½ ч. л.
- Шинка 150 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сода ½ ч. л.
- Тверий сир 150 гр.
- Кунжут за смаком
- Віночком злегка збийте яйця, додайте сметану, влийте рослинну олії, добре перемішайте. Додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль і соду, погашену лимонною кислотою або оцтом.
- Форму для запікання змастіть маслом, влийте половину тіста. Потім викладіть шар тертого сиру і скибочки шинки. Залийте половиною, що залишилася. За бажанням посипте кунжутом.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте пиріг протягом 50 хвилин.
Подавайте пиріг теплим, а на десерт запропонуйте гостям такі ж прості в приготуванні цукерки. Ваші друзі напевно оцінять такі корисні рецепти, не забудьте поділитися з ними!