Практично в будь-якому ресторані ви знайдете легкий і апетитний сніданок — сирники. Це гаряче улюблене багатьма блюдо поступається хіба що омлету і яєчні. Щоб сирники не розтеклися на сковороді, їх в різних пропорціях змішують з борошном і яйцями. Але тільки не в цьому рецепті! Запечені сирники — це окрема історія.
Приготування страви не на сковороді, а в духовці, відкриває його в Новому Світі. По-перше, воно виходить більш ніжним і сирним. По-друге, для його приготування потрібно набагато менше масла і зусиль. А в якості бонусу в кінці статті ви знайдете простий рецепт солодкого соусу.
- Кисломолочний сир 9% 400 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Манна крупа 35 гр.
- Ванілін ⅓ ч. л.
- Масло вершкове 20 гр.
- Відокремте білки від жовтків і додайте останні до сиру разом з манною крупою і цукром. Розітріть сирну масу до однорідності.
- Додайте в сирну суміш ванілін, сметану і дрібку солі. Перемішайте і дочекайтеся, коли манка трохи розбухне.
- За цей час збийте білки в стійку піну. Додайте до решти інгредієнтів і акуратно перемішайте.
- Викладіть сирники в форму або на деко. Випікайте в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
- За цей час приготуйте соус. Розтопіть вершкове масло, додайте мед і корицю. Потім введіть сметану і помішуйте на вогні до утворення рідкої глазурі. Готові сирники полийте соусом і подавайте до столу.
Хороші сирники будуть смачні і зі сметаною, і з варенням, і без нічого. Але вершково-медова глазур додасть їм особливий шарм. А якщо ви хочете приготувати вишуканий десерт, просто додайте трохи ягід. Наприклад, вишню, чорницю або смородину. Збережіть наш рецепт, щоб порадувати себе і близьких смачним сніданком!