Багато початківці кулінарів з задоволенням готують вдома пиріжки з різною начинкою, але в більшості кулінарних рецептів не вказана інформація, скільки часу і як правильно смажити пиріжки на сковороді, щоб вони були не дуже жирними, не пригоріли і добре пропеклися всередині, тому в цьому огляді постараємося узагальнити всю інформацію з приготування домашніх пиріжків і розглянемо простий рецепт, як зробити дріжджові пиріжки з м’ясом в домашніх умовах.
Скільки часу смажити пиріжки з різною начинкою?
Час смаження пиріжків на сковороді в чому залежить від використовуваного при приготуванні тіста в пиріжках, а також їх розміру (чим більш крупно зліплені пиріжки, тим довше вони будуть готуватися). Розглянемо детальніше, скільки хвилин смажити пиріжки різних видів (з м’ясом, картоплею, капустою, м’ясом, яблуками і т. д.):
Скільки смажити пиріжки по часу? Домашні пиріжки обсмажують в середньому 5 хвилин з кожного боку (олія в сковороді повинна бути добре розігріта, але не диміти).
На замітку: якщо при приготуванні пиріжків використовувалося мало тіста і вони не великого розміру, то досить обсмажувати їх 3-4 хвилини з кожного боку (це правило стосується і магазинних пиріжків-напівфабрикатів). Пиріжки великого розміру з великою кількістю тесту можна обсмажувати 6-7 хвилин з кожного боку, щоб вони встигли просмажиться зсередини.
Прості секрети, як правильно смажити пиріжки на сковороді
- Для смаження пиріжків краще використовувати глибоку сковороду з товстим дном і антипригарним покриттям.
- Рівень олії в сковороді повинен бути таким, щоб воно покривало не менше 1/3 пиріжка при смаженні.
- Пиріжки смажать на добре прогрітій сковороді (олія повинна бути гарячою, але не розпеченою – не має диміти).
- При викладці пиріжків на сковороду важливо струшувати з них зайву муку, яка може пригорати при смаженні (на пиріжках будуть темні плями і не буде однорідного золотистого кольору).
- Любителям більш м’яких пиріжків в кінці смаження потрібно накривати пиріжки кришкою (на 1-2 хвилини, щоб вони швидко протушились).
- Для додання пиріжкам особливого аромату при смаженні можна використовувати вершкове масло (перед кожною закладкою пиріжків в сковороду можна додавати невеликий шматочок вершкового масла).
Дізнавшись, як правильно смажити пиріжки на сковороді, розглянемо простий, але досить популярний рецепт приготування пиріжків з м’ясом на дріжджовому тісті.
Рецепт: «Смачні дріжджові пиріжки смажені з м’ясом на сковороді»
Пиріжки з м’ясом – одні з самих смачних і ситні, тому нижче розглянемо простий рецепт, як зробити домашні пиріжки з м’ясом на дріжджовому тісті. Рекомендуємо всім випробувати цей простий покроковий рецепт і поділиться своїми порадами потім в коментарях.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Дріжджі сухі 8 гр.
- Кефір (2,5%) 250 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Свинячий фарш 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Олія соняшникова 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- У глибоку миску вливаємо кефір і додаємо дріжджі, після чого вбиваємо яйця, 2 столових ложки просіяного пшеничного борошна, ретельно все перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин (накривши миску рушником або серветкою), щоб дріжджі почали «свою роботу».
- Як тільки підготовлена суміш збільшилася в обсязі і зверху з’явилися пухирці, додаємо дрібку солі і решту борошна за рецептурою (борошно просіваємо і вводимо в кілька підходів, ретельно перемішуючи тісто).
- На завершення вимішуємо тісто вручну (повинно бути липким і м’яким) і залишаємо його в теплому місці на 40-50 хвилин, щоб воно «зійшло».
- В окремій мисці у фарш додаємо сіль і чорний мелений перець (хорошу щіпку) і ретельно перемішуємо його.
- Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю з морквою, після чого на розігрітій сковороді робимо засмажку з цибулі і моркви (цибулю дрібно нарізаємо, а моркву подрібнюємо на крупній тертці). Після 1-2 хвилин обсмажування цибулі та моркви, додаємо до них фарш, і постійно помішуючи вміст в сковороді смажимо 3-4 хвилини, щоб фарш побілів. Наприкінці смаження солимо і перчимо (по щіпці).
- Готове тісто для пиріжків поділяємо на кілька шматочків, кожен з яких скачуємо в «ковбаску» і нарізаємо рівними кружечками. Кожен кружечок розкочуємо качалкою на круглі заготовки завтовшки 3-4 мм (у діаметрі приблизно 10 см).
- У кожну заготовку з тіста кладемо ложку начинки і формуємо пиріжок, після чого легенько притискаємо його зверху, щоб вони були більш плоскими.
- У нову чисту сковороду додаємо олію і добре розігріваємо його на плиті, після чого викладаємо заготовки пиріжків і обсмажуємо приблизно по 5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
- Готові пиріжки з м’ясом перекладаємо спочатку на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки соняшникової олії, а потім в тарілку. От і все! Смачні дріжджові пиріжки з м’ясом готові!
На закінчення до цієї статті можна зробити висновок, смажити пиріжки будинку не так вже й складно, головне дотримуватися час смаження і знати маленькі хитрощі їх приготування. Свої корисні поради, відгуки та приклади рецептів, як посмажити котлети на сковороді в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.