Десерти на Новий рік 2023

Новорічний стіл – це не тільки закуски і гарячі страви, десерти. І щоб не витрачати гроші на вироби з найближчої кулінарії, пропонуємо прості, але смачні рецепти з фото, які вам обов’язково сподобаються.

Десерти на Новий 2023 рік — 5 рецептів без випічки

Приготування десертів завжди вимагає чимало часу, але сьогодні є прості, але смачні рецепти, завдяки яким можна накрити самий яскравий і різноманітний солодкий стіл. Пропонуємо кілька варіантів з фото десертів без випічки на Новий 2023 рік, які господиням варто взяти на замітку.

Торт з мандаринами

  • 700 мл сметани;
  • 400 г сиру;
  • 250 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 30 г желатину;
  • 4 мандарина;
  • 20 г вершкового масла;
  • 10 ванільного цукру.

Приготування:

  • Спочатку підготуємо желатин, який просто заливаємо водою, залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб він набух.
  • У цей час чистимо від шкірки і білих прожилок часточки мандарина (для такого десерту краще вибирати не занадто великі плоди).
  • Відправляємо в розтоплене вершкове масло, посипаємо цукром (1,5 ст. ложки), акуратно перемішуємо. Як тільки цукор розплавиться, витримуємо фрукти на вогні ще 1-2 хвилини.

  • У миску кладемо сир будь-якої жирності, додаємо половину цукру і збиваємо з 5 ст. ложками сметани до однорідності.
  • В іншій чаші з’єднуємо залишилася сметану з іншою половиною цукрового піску, розмішуємо до повного його розчинення.
  • Тепер з’єднуємо дві маси і ще раз збиваємо.

  • Повертаємося до желатину, який вже набрякли, розтоплюємо і тонкою цівкою вливаємо в сирно-сметанну масу.

  • Слідом викладаємо мандарини, залишивши кілька шматочків для прикраси.

  • Перемішуємо, переливаємо у форму, накриваємо плівкою і відправляємо застигати мінімум на 2 години.

  • Форму з тортом опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою, перекладаємо на тарілку, зверху присипаємо стружкою кокоса і прикрашаємо мандаринами.

Кокосова хмарка

  • 500 г йогурту (без добавок);
  • 60 г цукрової пудри;
  • 60 г кокосової стружки;
  • 1/3 склянки води;
  • 18 г желатину;
  • 5 г ванільного цукру.

Приготування:

  1. Гранули желатину розчиняємо у воді і даємо їм час набрякнути.
  2. В цей час йогурт без добавок з’єднуємо з кокосовою стружкою, цукровою пудрою і ванільним цукром. Масу перемішуємо звичайним віночком.
  3. Тепер вливаємо вже розтоплений желатин, перелити масу в форму і відправляємо застигати.
  4. Як тільки десерт повністю застигне, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Таке ніжне і смачне ласощі підходить навіть тим, хто стежить за своєю фігурою.

Мандариновий десерт

  • 5-6 часточок мандарин;
  • 200 мл несолодкого йогурту;
  • 150 г білого шоколаду;
  • 120 мл вершків (20-33%);
  • чорний шоколад.

Приготування:

  • У миску з вершками відправляємо розламаний на шматочки шоколад.

  • Розтоплюємо на водяній бані і охолоджуємо до кімнатної температури.

  • Очищені від шкірки і білих плівок мандарини розбираємо на часточки.
  • Охолоджену шоколадну масу змішуємо з натуральним йогуртом.

  • На дно креманок кладемо кілька фруктових часточок, заливаємо кремом. Після знову мандарини, крем і так збираємо весь десерт, який потім прибираємо на півгодини в прохолодне місце, а перед подачею посипаємо тертим шоколадом.

Десерт з ряжанкою

  • 300 мл ряжанки (2-4%);
  • 50 мл окропу;
  • 12 г желатину;
  • 1 ч. л. цикорію.

Приготування:

  1. Цикорій, який можна замінити розчинною кавою, заливаємо окропом і залишаємо остигати.
  2. Гранули желатину заливаємо половиною топленого молока і відставляємо в сторону на 10 хвилин.
  3. Молоко, що залишилося з’єднуємо з ряжанкою, залишеному цикорієм і цукром, перемішуємо.
  4. Набряклий желатин розпускаємо і виливаємо в підготовлену суміш.
  5. Десерт розливаємо по креманкам і ставимо в холодильник.

Як тільки він застигне, прикрашаємо листочками м’яти і ягідками журавлини.

Десерт в стаканчиках

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 30 г крохмалю;
  • 30 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру.

Для ягідного прошарку:

  • 500 г малини;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

  • Половину молока доводимо до кипіння, в іншу половину вбиваємо яйця і ретельно розмішуємо.

  • В окремій чашці з’єднуємо всі сухі інгредієнти (крохмаль, звичайний і ванільний цукор).
  • В сухі інгредієнти вливаємо молочно-яєчну суміш, добре все перемішуємо.
  • Отриману масу переливаємо в коли молоко закипить.
  • Доводимо заварну основу до кипіння, знімаємо з вогню, відразу кладемо в неї шматочки вершкового масла, розмішуємо і остуджуємо крем до теплого стану.

  • Для ягідного прошарку змішуємо крохмаль з цукром, висипаємо суміш в сотейник з малиною, ставимо на вогонь.

  • Як тільки ягідна суміш закипить і трохи загусне, знімаємо з плити і також даємо їй час охолонути.

  • На дно стаканчиків кладемо трохи крему, потім робимо ягідний прошарок. Після знову крем і ягоди. Ставимо десерт застигати.

Перед подачею можна прикрасити креманки тертим білим шоколадом.

Бісквітні тістечка з полуницею

На Новий 2023 рік можна приготувати чудовий і смачний десерт у вигляді бісквітних тістечок з полуницею. Рецепт таких ласощів дуже простий, а в результаті виходить справжній кулінарний шедевр як на фото.

Інгредієнти:

  • 50 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру.

Для начинки:

  • 300 мл вершків (33-35%);
  • 20-30 г цукрової пудри;
  • 200-300 г полуниці.

Приготування:

  • Підготуємо кілька листів для випічки, на звороті яких малюємо кружечки діаметром 12-15 див.

  • Для тіста добре збиваємо яйця з цукром, а потім просіваємо борошно, розмішуємо до однорідності.

  • Потім на центр кожного кола кладемо ложку з гіркою тіста, розподіляємо.
  • Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180°С духовці 6-8 хвилин.

  • Випечений бісквіт знімаємо з пергаменту і залишаємо остигати.

  • Для начинки нарізаємо ягідки суниці і збиваємо до стійких піків вершки з цукром.
  • Крем перекладаємо в кондитерський мішок з зубчастою насадкою і відсаджуємо смужку збитих вершків на центр бісквіта.

  • Зверху крему кладемо ягідки.
  • Потім знову покриваємо полуницю кремом, краю бісквіта піднімаємо, прикрашаємо тістечка з ягодами і цукровою пудрою.

Якщо краї бісквіта пересохли, то перевертаємо їх, накриваємо вологим, але не мокрим рушником і залишаємо на 10 хвилин.

Сирно-полуничний десерт

Сирні десерти користуються особливою популярністю, адже вони виходять дуже смачними і ніжними. Пропонуємо простий рецепт з фото на Новий 2023 рік одного з такого солодкого шедевра із сиром, сметаною і полуницею.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 400 мл сметани;
  • 500 р полуниці;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. желатину;
  • 100 мл молока;
  • ванілін.

Приготування:

  • Для початку замочуємо желатин в молоці, добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок, і залишаємо для набухання.
  • Сир з будь-яким відсотком жирності відправляємо в чашу разом зі сметаною, яку можна замінити йогуртом, цукром або медом, а також ваніліном.
  • Подрібнюємо вміст чаші заглибним блендером в однорідну повітряну масу.

  • Найкрасивіші ягідки відкладаємо для прикраси. Інші ділимо навпіл, частину розрізаємо на половинки, а решту полуницю залишаємо цілою.

  • Перший десерт подаємо в келихах на високих ніжках, в які вкладаємо полуницю зрізом вниз.
  • В сирно-сметанну масу вливаємо розтоплений желатин, трохи перемішуємо і розливаємо суміш по келихах з ягідками. Ставимо десерт з білою основою в холодильник.

  • Для рожевого десерту ягоди відправляємо в решту сирну суміш і збиваємо заглибним блендером.

  • Розливаємо десерт по креманкам і відправляємо застигати у прохолодне місце.

Застиглий десерт дістаємо і прикрашаємо полуницею, листочками м’яти, розтопленим або тертим шоколадом, подрібненими горіхами. Все на ваш смак.

Сніговий шар

Якщо є бажання подати на Новий 2023 рік щось особливе і неповторне, пропонуємо рецепт з фото простого, смачного і чудового десерту «Снігова куля», який своєю подачею підкорить всіх ваших гостей.

Інгредієнти для тіста:

  • 125 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 150 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ст. л. молока.

Для крему:

  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 100 г кисломолочного сиру;
  • червоний харчовий барвник.

Для будиночка:

  • цукрові намистини;
  • цукрові зірочки;
  • гіркий шоколад;
  • цукрова пудра;
  • зубочистки.

Для кулі:

  • 55 г желатину;
  • 180 мл холодної води;
  • повітряна кулька;
  • дерев’яна шпажка.

Приготування:

  • З яєць, цукру, олії та інших перерахованих у списку інгредієнтів замішуємо тісто. Печемо бісквіт 40 хвилин при температурі 180 º с, а потім обрізаємо краю, щоб він був рівним. А ось обрізані шматочки не викидаємо.

  • Для крему з’єднуємо сир з маслом, цукровою пудрою і барвником, ретельно збиваємо і покриваємо торт повністю отриманим кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою.

  • У миску ламаємо на шматочки обрізки бісквіта, кладемо м’яке масло, добре вимішуємо.
  • З отриманої маси ліпимо будиночок з дахом і трубою. Для вікон використовуємо шматочки білого і розтоплений чорний шоколад.
  • Прикрашаємо будиночок цукровими намистинами, зірочками і присипаємо цукровою пудрою.

  • Для скляної кулі желатин заливаємо водою, даємо йому час набрякнути, а потім розтоплюємо.
  • Надувати повітряну кульку, змащуємо рослинною олією і наносимо густий шар желатину.
  • Підвішуємо кульку на мотузочку і залишаємо сушитися на 24 години.

  • Потім повітряна кулька проколюємо, зсередини прикрашаємо цукровими зірочками. На торт ставимо будиночок і накриваємо скляною кулею.

Шоколадні кекси «Ялинки»

Ще один кондитерський шедевр, від якого просто не відірвати очей, це кекси «Ялинки». Готуються просто, а виходить шалено смачно і красиво.

Інгредієнти для кексів:

  • 100 г борошна;
  • 65 г вершкового масла;
  • 75 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 10 г какао;
  • 2 ст. л. молока;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту.

Для прикраси:

  • 125 г вершкового масла;
  • 125 г цукрової пудри;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • зелений харчовий барвник;
  • 6 вафельних ріжків;
  • цукрові прикраси.

Приготування:

  • Для тесту в миску з просіяним борошном вбиваємо яйця, кладемо шматочки м’якого масла, всипаємо цукор, розпушувач, какао. Вливаємо молоко і екстракт ванілі. Збиваємо до отримання однорідної маси.

  • Розкладаємо тісто по формах і печемо кекси 20 хвилин при температурі 160°С.

  • Для крему м’яке масло збиваємо з цукровою пудрою, а потім з сирним сиром.

  • Трохи крему відкладаємо в окрему мисочку, в більшу частину додаємо зелений барвник і розмішуємо до отримання однорідного кольору.

  • Тепер кожен кекс покриваємо шаром білого крему, а зверху ставимо вафельний ріжок кінчиком вгору.

  • Основу для ялинки покриваємо зеленим кремом, а потім по всій поверхні формуємо з крему гілочки з допомогою кондитерського мішка з тонкою насадкою. Прикрашаємо ялинки цукровими кульками і присипаємо, наче снігом, цукровою пудрою.

Вершково-ягідне морозиво

Сьогодні купити дійсно смачне морозиво дуже складно, та й навіщо витрачати гроші на невідомий продукт. Такий смачний десерт, який обожнюють дорослі і діти, можна приготувати на Новий 2023 рік своїми руками, адже рецепт ласощів, як на фото дуже простий.

Інгредієнти:

  • 4 яєчних жовтка;
  • 150 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 250 мл молока;
  • 350 мл жирних вершків;
  • 200 г заморожених ягід;
  • шоколад, перелік, горіхи.

Приготування:

  1. Яєчні жовтки розтираємо до світлої маси зі звичайним і ванільним цукром.
  2. Молоко (бажано жирну) доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
  3. Після напій прямо гарячим порційно підливаємо в яєчну суміш, швидко та інтенсивно все розмішуємо, щоб жовтки не згорнулися.
  4. Отриману суміш перелити в сотейник і прогріваємо на вогні до легкого загусання, потім охолоджуємо.
  5. У сотейник висипаємо заморожені ягоди, прогріваємо і подрібнюємо блендером.
  6. Даємо ягідній масі закипіти, знімаємо з вогню і також остуджуємо.
  7. Холодні вершки збиваємо до легкості (до стійких піків не потрібно).
  8. До вершків переливаємо повністю остиглу яєчну масу, розмішуємо на низьких оборотах протягом хвилини.
  9. Перелити масу в контейнер і прибираємо в морозилку до повного застигання.
  10. Щоб не утворювались кристали льоду, кожні 40 хвилин масу потрібно перемішувати міксером і так 3-4 рази. А в останній раз, коли маса стане щільною, ділимо його на 2 частини, одну змішуємо з ягодами. При бажанні можна додати шматочки печива, рубані горіхи або тертий шоколад.

Ось така колекція десертів в результаті вийшла. Всі запропоновані рецепти з фото прості, але смачні і цікаві. Сподіваємося, що тепер на Новий 2023 рік ви зможете побалувати близьких і гостей оригінальними ласощами, які зробили своїми руками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь