Поки експерти сперечаються, хто, коли і де насправді придумав бефстроганов, точно знаємо 2 факти. Перший – прославлена яловичина по-строгановськи входить в меню чи не всіх перелічених європейських ресторанів. Другий — мало хто з кулінарів-любителів не готував це блюдо у себе на кухні.
Простий, ситний, але при цьому володіє дивно збалансованим смаком бефстроганов підійде для обіду або вечері. Добре поєднується з рисом, ніжним картопляним пюре або хрусткою картоплею пай. А для більш автентичного варіанту «а-ля рус» пропонуємо подати блюдо з яловичини з розсипчастою гречкою.
- Говяжа вирізка 500 г.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Перець чорний мелений
- Печериці свіжі 200 г.
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Яловичий бульйон 200 мл.
- Сіль
- Яловичину як слід відбийте молотком і наріжте тонкими смужками. У каструлі з товстим дном розігрійте олію, злегка обсмажте м’ясо, вийміть з каструлі і відставте в сторону.
- Гриби наріжте, обсмажте на сковороді протягом 3 хвилин. Додайте дрібно нарізану цибулю, готуйте 5 хвилин.
- У каструлю, де смажилося м’ясо, влийте бульйон. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Поверніть в каструлю м’ясо і цибулю з грибами, всипте спеції, борошно і тушкуйте до м’якості м’яса: близько 10 хвилин.
- За 2 хвилини до закінчення приготування додайте сметану. Вимкніть вогонь, залиште бефстроганов під кришкою на кілька хвилин настоятися.
При бажанні додайте бефстроганову пікантності. Перед тим як залити сметанний соус, додайте в каструлю нарізані дрібно мариновані огірки: 2-3 штуки. Смак стане оригінальніше. Спробуйте і поділіться враженнями з друзями!