Бефстроганов з грибами

Поки експерти сперечаються, хто, коли і де насправді придумав бефстроганов, точно знаємо 2 факти. Перший – прославлена ​​яловичина по-строгановськи входить в меню чи не всіх перелічених європейських ресторанів. Другий — мало хто з кулінарів-любителів не готував це блюдо у себе на кухні.

Простий, ситний, але при цьому володіє дивно збалансованим смаком бефстроганов підійде для обіду або вечері. Добре поєднується з рисом, ніжним картопляним пюре або хрусткою картоплею пай. А для більш автентичного варіанту «а-ля рус» пропонуємо подати блюдо з яловичини з розсипчастою гречкою.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Яловичину як слід відбийте молотком і наріжте тонкими смужками. У каструлі з товстим дном розігрійте олію, злегка обсмажте м’ясо, вийміть з каструлі і відставте в сторону.
  • Гриби наріжте, обсмажте на сковороді протягом 3 хвилин. Додайте дрібно нарізану цибулю, готуйте 5 хвилин.
  • У каструлю, де смажилося м’ясо, влийте бульйон. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Поверніть в каструлю м’ясо і цибулю з грибами, всипте спеції, борошно і тушкуйте до м’якості м’яса: близько 10 хвилин.
  • За 2 хвилини до закінчення приготування додайте сметану. Вимкніть вогонь, залиште бефстроганов під кришкою на кілька хвилин настоятися.

При бажанні додайте бефстроганову пікантності. Перед тим як залити сметанний соус, додайте в каструлю нарізані дрібно мариновані огірки: 2-3 штуки. Смак стане оригінальніше. Спробуйте і поділіться враженнями з друзями!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь