Цими ласощами пригощала моя троюрідна сестра, коли ми з родиною гостювали у неї на Закарпатті. Коронних страв на столі було хоч відбавляй. Але серед усіх самими незвичайними здалися ледачі бендерики. Родичка зізналася, що зазвичай їх готують з млинців. Але такий варіант їй подобається більше.
І адже дійсно, ледачі бендерики з лаваша — не тільки хрустка і пікантна закуска, але і повноцінне основне блюдо. Безсумнівний його плюс в тому, що ці золотисті трикутники максимально швидко можна приготувати. А якщо у вас є запас в морозилці, то тим більше!
- Фарш із яловичини 400 гр.
- Кріп ½ пуч.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лаваш 3 шт.
- Молоко коров’яче 70 мл.
- Візьміть три маленьких або один великий лаваш. Наріжте його смужками. Яловичий або свинячий фарш заправте за смаком. У нас це цибуля, натерта на дрібній тертці, трохи солі і чорного перцю, рубаний кріп.
- Щоб фарш був більш пластичним і легко розмазувався по лаваші, додайте в нього трохи молока. Перемішайте. Розмажте фарш по смужках лаваша, роблячи невеликий відступ по краях.
- Складіть смужки трикутниками, як на другій картинці. Товщину кожного виробу регулюйте самі. Якщо хочете пишні бендерики, звертайте трикутник в 2-3 рази.
- Готуйте вироби у великій кількості масла, попередньо мокнувши їх у збиті яйця. Готуйте страву на маленькому вогні. На кожну сторону піде 2-3 хвилини.
Готові ледачі бендерики викладіть на паперові рушники, щоб ті ввібрали зайвий жир. Подавайте блюдо гарячим разом з кетчупом або гірчицею. Особисто я готую соус на основі сметани, часнику і кропу. Адже зелені багато не буває!