Побалуємось десертом? Адже солодощі роблять наші особи задоволеними і безтурботними! Якщо ж ласощі готувати так само просто, як наше запечене молоко – це взагалі подарунок долі.
Записуйте рецепт, «Смачного» поганого не порадить. Бездоганно ніжний, легкий, що тане в роті десерт однозначно вартий витраченого часу. Тим більше, що його піде не так вже й багато. Ніжніше будь-якого чізкейка або запіканки! Інгредієнти розраховані на форму діаметром 16 см. Вага готового продукту – близько 500 г.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 60 г.
- Жовтки 3 шт.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Ванілін 1 щіпка
- Цукор-пісок 65 г.
- Крохмаль картопляний 50 г.
- Олія соняшникова ½ ч. л.
Кроки
- Сир розітріть з цукром до однорідної консистенції. Додайте 2,5 жовтка, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, ванілін, ще раз перемішайте. Влийте молоко.
- Отриману суміш через сито перелийте в сотейник, поставте на вогонь. При постійному перемішуванні зваріть густий заварний крем.
- Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Перелийте в форму крем, накрийте плівкою впритул. Надішліть в холодильник на 3 години.
- Застиглий крем розділіть на порційні шматочки. Викладіть на застелене пергаментом деко. Кожен шматочок змастіть залишком третього жовтка. Надішліть десерт запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
При бажанні апетитні молочні скибочки можете подати з кулькою морозива, шоколадним соусом або ароматним ягідним джемом. Насолоджуйтесь і не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!