Безумовно, мистецтво приготування тонких млинчиків спіткала вже майже кожна господиня. А вмієте ви пекти апетитні і рум’яні товсті млинці? Я недавно спробувала такі у сусідки і відразу зрозуміла, яке блюдо буде фірмовим на Масляну.
Крім рецепта товстих млинців на дріжджах Я від сусідки забрала ще й невеликий секрет приготування. Виявляється, готові млинці потрібно не просто викладати на блюдо, а складати в каструлю і накривати кришкою. Тоді вони вийдуть пишними і просоченими. Більш того, млинці не так швидко охолонуть і ви зможете подати їх на стіл теплими.
- Молоко коров’яче 750 мл.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Дріжджі 10 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Масло топлене 2 ст. л.
- Масло вершкове за смаком
- Спершу приготуємо опару. Для цього розведіть дріжджі в 1 склянці теплого молока, додайте 6 ст.л. борошна і добре перемішайте. Накрийте тару рушником і залиште на півгодини в теплому місці.
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки відправте в готову опару разом з сіллю, цукром, молоком, розтопленим маслом і борошном. Вимісити тісто, накрийте рушником і залиште ще на 1 годину в теплому місці.
- Збийте білки до пишності і акуратно вмішайте їх в тісто.
- Гарненько розігрійте сковороду з топленим або вершковим маслом. Виливайте трохи тіста і обсмажуйте млинці з двох сторін до золотисті.
Якщо на столі стоїть стопка млинців, хіба потрібно щось ще? Адже їх можна подавати як з солодкими, так і з солоними начинками. Буквально все, що є у вас в холодильнику, підійде в якості доповнення до млинців!