У приготуванні домашніх десертів найбільше мене лякає необхідність заготовлювати тісто. Знаю господинь, які обожнюють цим займатися. Їх хлібом не годуй, дай замісити тісто на пиріжки або торт. А я от віддаю перевагу йти легким шляхом. Тому десерт “Солодка шуба” якраз для мене.
Нарівні з вафельним тортом і картоплею з печива «Солодка шуба» вважається найпростішим десертом. Однак його не можна назвати банальним. Тільки погляньте, зі скількох шарів складається цей шедевр. Кожен інгредієнт в ньому відіграє важливу смакову роль. Рекомендую спробувати сьогодні ж!
- Сметана 20% 250 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Вишня консервована 230 гр.
- Волоський горіх 80 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Крекер 150 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Шоколад молочний 50 гр.
- Сметану перелийте в глибокий салатник. До неї пересипте ванільний і звичайний цукор. Збийте інгредієнти міксером. Крем повинен вийти пишним і однорідним.
- Крекери або пісне печиво поламайте руками. Велике кисле яблуко натріть на крупній тертці. Відіжміть його від соку. Горіхи подрібніть, а шоколад натріть на середній тертці.
- Збирайте десерт. Першим шаром викладіть і розрівняйте на плоскій тарілці натерте яблуко. Викладіть 2 ст. л. крему. Промажте ним яблучний шар. Посипте частиною крекерів. Знову додайте крем.
- Тепер посипте десерт горіхами, викладіть шар крекерів. На них — 2-3 ст. л. крему. Далі зробіть шар з консервованої вишні. Знову перемажте все кремом, посипте горіхами.
- На горіхи викладіть залишки крекерів. Їх полийте кремом, що залишився. Прикрасьте десерт тертим шоколадом. Подавайте його до столу відразу або сховайте на годинку в холодильник.
Солодка шуба — десерт нехитрий. Звичайно, свекруху ним складно здивувати, але близькі подруги оцінять оригінальність концепції і поєднання смаків. Сподобався рецепт? Збережіть його на майбутнє, щоб не втратити!