Чізкейк по-краківськи, або Краківський сирник, як його називають на батьківщині — частування абсолютно особливе. Відрізняється від іншої сирної випічки неймовірно повітряною, вершковою начинкою і найніжнішим пісочним тістом в основі. У це диво закохуєшся з першого шматочка!
Отже, мало тіста і багато начинки — ось секрет цього чудового сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий. Навчимо вас пекти його так, щоб вийшов як з кондитерської.
Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур’ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!
- Кисломолочний сир 9% 1 кг.
- Яєчний білок 8 шт.
- Масло вершкове 225 гр.
- Ванілін 2 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Сіль 1 щіп.
- Куряче яйце 1 шт.
- Яєчний жовток 8 шт.
- Цукрова пудра 375 гр.
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- 125 г розм’якшеного масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісіть тісто, а потім відправте його в холодильник на годину.
- Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини. Після закінчення часу відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.
- Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері до отримання ніжної маси. Потім збийте розм’якшене вершкове масло, що залишилося з 200 г цукрової пудри. Продовжуючи збивати, відправляйте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.
- Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль. У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.
- Готовий корж викладіть у форму, поверх — сирну начинку.
- Розкачайте тонко тісто, що залишилося. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.
- Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирнику постояти годину.
Краківський сирник настільки хороший, що підійде і в якості головного десерту на святковий стіл. Ну а шматочок до недільного ранкового чаю — верх мрій. Порадуйте друзів, Поділіться з ними вдалим рецептом смачної випічки!