А кому не подобається ковбаса? Тільки чесно! Як би цей продукт не критикували за консерванти, ароматизатори, високу ціну і відсутність в ньому м’яса, а все одно купують. Дієтологи невпинно повторюють, що користі в ній немає. Але що якщо це ковбаса в духовці, приготована самостійно?
Справжня ковбаса — це м’ясо зі спеціями, нічого більше. Готувати її досить просто, але довго. Тому хтось так жодного разу в житті і не пробував, як це смачно! Представляємо вашій увазі рецепт ковбаси «Іванівська». Крім інгредієнтів вам знадобиться м’ясорубка і спеціальна насадка.
- Яловичина 250 гр.
- Свинина 750 гр.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Кардамон ¼ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Вода 130 мл.
- Сало свиняче 250 гр.
- Сіль 25 гр.
- Перець запашний ¼ ч. л.
- Часниковий порошок ½ ч. л.
- Молоко сухе 4 ст. л.
- Попередньо поставте воду в холодильник. Яловичину (краще брати вирізку), сало (або грудинку) і свинину подрібніть в м’ясорубці і змішайте.
- Потім підготуйте спеції. Подрібніть запашний перець (близько 6 горошин) в порошок і змішайте з кардамоном, чорним перцем, часниковим порошком, цукром і сіллю.
- Вимісити фарш зі спеціями і крижаною водою (або навіть крихтою льоду). Це може зайняти близько 15 хвилин, у вас повинна вийти щільна суміш. Поставте її в холодильник на 8-10 годин.
- Потім за допомогою насадки наповніть натуральну свинячу оболонку, попередньо промиту і замочену на півгодини в теплій воді. Наповнюючи стежте, щоб не потрапляло багато повітря. А можливі бульбашки на плівці перед запіканням краще проколоти голкою.
- Сформуйте ковбаски зручного вам розміру і поставте запікатися в духовку на 3 години при 90 градусах.
Порада для тих, хто любить шматочки шпику в ковбасі. Для того, щоб їх зробити, потрібно добре охолодити сало в морозилці і нарізати його шматочками десь по 6 мл.також можна додати часник і гострий перець. Така ковбаса буде довго зберігатися в холодильнику, а робити її набагато економніше, ніж купувати готову. Збережіть цей рецепт і порадуйте близьких натуральною закускою.