Зима тільки почалася, а я вже втомилася від олів’є. Класичні зимові салати вводять мене в зневіру. Як же вчасно свекруха нагадала про закуску для непроханих гостей. Так в нашому будинку називають німецький салат з квасолею і ковбасою. Насправді, це дуже смачне блюдо, яке хочеться готувати частіше.
Салат з квасолею і ковбасою воістину найпростіша святкова закуска. Її головна перевага в тому, що в ній немає жодного вареного овоча. Не потрібно варити картоплю, далі остуджувати його, а потім очищати і нарізати. Гості буквально на порозі? Не біда! Подрібніть все кубиком і змішайте з ложкою майонезу. Вуаля!
- Квасоля червона консервована 150 гр.
- Твердий сир 80 гр.
- Кріп 20 гр.
- Сіль за смаком
- Ковбаса копчена 120 гр.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сухарики 40 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Для німецького салату краще брати червону консервовану квасолю. Так закуска буде ефектніше виглядати. А ось ковбасу зазвичай беру салямі. Вибирайте по смаку!
- Сухарики, коли не лінуюся, готую сама з Бородинського хліба. Але покупні вироби теж підійдуть. Наприклад, житні з нейтральним смаком.
- Злийте рідину з банки з квасолею. Самі бобові пересипте в глибоку салатницю. Сир наріжте дрібним кубиком, пересипте поверх квасолі. Кріп подрібніть і відправте туди ж.
- Салямі позбавте від оболонки. Наріжте ковбасу соломкою або кубиками. Додайте в салатницю. Перед самою подачею пересипте до інгредієнтів і сухарики.
- Посоліть і поперчіть суміш за смаком, заправте ложкою майонезу. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити сухарики. Цікава подача цього салату в кільці. Спробуйте!
Готовий салат з квасолею і ковбасою відразу ж несіть на стіл. Не готуйте закуску заздалегідь, адже сухарики повинні залишатися хрусткими. Німецький салат — блюдо досить ситне, а копчена ковбаса додає йому пікантності. Проте, її ви можете замінити і вареної. Сподобався рецепт? Діліться думкою!