Для любителів яскравого смаку з легкою кислинкою. Ніжна паста з авокадо і двох видів сиру стає ще більш ніжною і ситною завдяки додаванню майонезу. До того ж саме вона підкреслює хрустку скоринку обсмаженого багета. Все це відмінно гармонує з в’яленими помідорами, які мають дуже яскравим смаком. А базилік з петрушкою додають закусці свою родзинку і завершеність.
Під час приготування в принципі можна не додавати майонез. Але в цьому випадку паста буде трохи густішою. Однак на смаку це ніяк не позначиться. Не шкодуйте складових цих брускетт – всього повинно бути багато – і пасти, і помідорів, і зелені.
Інгредієнти
Порції: –+
- Багет
- Вершковий сир 100 гр.
- Сир бринза (з овечого молока) 100 гр.
- Авокадо 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- В’ялені томати 1 банка
- Базилік свіжий 1 пуч.
- Петрушка за смаком
- Рослинна олія
На порцію
Калорії: 228 ккал
Кроки
- Багет наріжте на шматки однакової товщини.
- Розігрійте сковорідку з рослинною олією і обсмажте на ній шматочки багета з обох сторін.
- Очистите авокадо. Потім наріжте його маленькими кубиками.
- Такими ж невеликими кубиками наріжте сир “бринзу”.
- Потім відправте сир і авокадо в глибоку чашу. Туди ж додайте вершковий сир і майонез.
- Всі разом пюрируйте за допомогою погружного блендера в однорідну пасту.
- Обполосніть і обсушіть петрушку з базиліком. Дрібненько порубайте.
- В’ялені томати наріжте шматочками невеликого розміру.
- Підсмажені шматочки багета рясно змастіть пастою з сиру з авокадо.
- Потім посипте базиліком і петрушкою, зверху викладіть в’ялені помідори і прикрасьте все тієї ж зеленню.