Класичний рецепт високого бісквіта для торта в духовці

високий бісквіт для торта в духовці

Це класичний рецепт бісквіта на роздільних білках і жовтках. Він виходить дуже пишним, легким, повітряним і ніжним. А якщо дати трошки настоятися в холодильнику, загорнувши бісквіт в харчову плівку, він стане ще більш ніжним і навіть, можна так сказати, злегка вологим – ніякі просочення вам не будуть потрібні.

Борошно і цукор обов’язково зважте на вагах. Сипати сухі продукти на око-одна з основних помилок. Дуже важливо збивати білки в чистій сухій мисці, де немає ні краплі води або жиру. В іншому випадку вони не зіб’ються. Таким же сухим повинен бути міксер. Не варто змащувати боки форми маслом, інакше бісквіт може не піднятися або піднятися слабо.

Інгредієнти
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Відокремте жовтки від білків. Слідкуйте, що до білків не потрапило ні краплі жовтків.
  • До жовтків в глибокій чашці додайте половину цукру і добре перемішайте вручну або занурювальним блендером.
  • Білки збийте міксером на середній швидкості до високої білої піни.
  • Не перестаючи збивати, додавайте поступово цукор. Збивайте білки до високих піків.
  • 1/3 частина білків відправте в білки і перемішайте.
  • Потім додайте туди ж просіяне борошно і перекладіть все це в чашу до збитих білків.
  • Акуратно перемішайте масу знизу вгору до повного об’єднання всіх складових.
  • Заповніть тістом форму, але не до країв – бісквіт буде підніматися.
  • Випікайте при температурі 165-170 градусів протягом хвилин 50. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою.
  • Готовий бісквіт залиште у вимкненій духовці хвилинок на 15.
  • Вийміть бісквіт з форми і залиште на решітці до повного охолодження.
  • Загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику 10-12 годин. Після цього його можна нарізати на коржі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь