Це класичний рецепт бісквіта на роздільних білках і жовтках. Він виходить дуже пишним, легким, повітряним і ніжним. А якщо дати трошки настоятися в холодильнику, загорнувши бісквіт в харчову плівку, він стане ще більш ніжним і навіть, можна так сказати, злегка вологим – ніякі просочення вам не будуть потрібні.
Борошно і цукор обов’язково зважте на вагах. Сипати сухі продукти на око-одна з основних помилок. Дуже важливо збивати білки в чистій сухій мисці, де немає ні краплі води або жиру. В іншому випадку вони не зіб’ються. Таким же сухим повинен бути міксер. Не варто змащувати боки форми маслом, інакше бісквіт може не піднятися або піднятися слабо.
Інгредієнти
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
Кроки
- Відокремте жовтки від білків. Слідкуйте, що до білків не потрапило ні краплі жовтків.
- До жовтків в глибокій чашці додайте половину цукру і добре перемішайте вручну або занурювальним блендером.
- Білки збийте міксером на середній швидкості до високої білої піни.
- Не перестаючи збивати, додавайте поступово цукор. Збивайте білки до високих піків.
- 1/3 частина білків відправте в білки і перемішайте.
- Потім додайте туди ж просіяне борошно і перекладіть все це в чашу до збитих білків.
- Акуратно перемішайте масу знизу вгору до повного об’єднання всіх складових.
- Заповніть тістом форму, але не до країв – бісквіт буде підніматися.
- Випікайте при температурі 165-170 градусів протягом хвилин 50. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою.
- Готовий бісквіт залиште у вимкненій духовці хвилинок на 15.
- Вийміть бісквіт з форми і залиште на решітці до повного охолодження.
- Загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику 10-12 годин. Після цього його можна нарізати на коржі.