Це просто неймовірно повітряний бісквіт. Він відмінно тримає форму і як не можна краще підходить для тортів. Більш того, він неймовірно смачний – такий бісквіт можна просто їсти з чаєм або кавою. Готується бісквіт довго, але він того вартий.
Якщо форма для випікання у вас роз’ємна, оберніть її знизу в фольгу. Це потрібно для того, щоб всередину не потрапила вода, так як бісквіт буде готуватися на водяній бані. Зазначена кількість інгредієнтів підходить для форми 20-22 сантиметри. Висота готового бісквіта повинна вийти 8-8. 5 сантиметрів.
Інгредієнти
- Куряче яйце 6 шт.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Молоко коров’яче 60 мл.
- Рослинна олія 60 гр.
- Ванілін ½ ч. л.
- Сіль 1 щіп.
Кроки
- У чашу міксера розбийте яйця і додайте туди щіпку солі. Збивайте спочатку на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до середньої.
- Коли яйця об’єднаються, почніть поступово вводити цукор (перед цим додайте в нього ванілін і перемішайте).
- Коли введете цукор, збільште швидкість міксера до максимальної і збивайте до стійкості.
- У 2 етапи до яєчної маси просійте борошно. Силіконовою лопаткою акуратно перемішайте знизу вгору. Робити це потрібно обережно, але впевнено, щоб тісто залишилося повітряним.
- Після того, як вмішаєте всю муку, влийте рослинну олію і знову перемішайте.
- У чашу з молоком додайте 3-4 столові ложки тіста і перемішайте до однорідності за допомогою віночка.
- Отриману суміш з молоком влийте в тісто і лопаткою добре все перемішайте до отримання маси однорідного стану.
- Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте туди тісто. Розрівнявши.
- Тепер опустіть в центр тіста довгу дерев’яну шпажку і від центру до краю намалюйте спіраль, проводячи паличкою по дну. Це потрібно, щоб тісто рівномірно розподілилося і вийшли зайві бульбашки повітря. З цією ж метою постукайте формою об стіл.
- Тепер форму з тістом помістіть у форму більшого розміру. Налийте у велику форму гарячу воду на висоту приблизно пару сантиметрів.
- Випікайте при 160 градусах 1.5 години. Готовність перевіряйте шпажкою.
Готовому бісквіту дайте злегка охолонути. Потім вийміть його з форми і повністю остудіть в перевернутому вигляді на решітці.