Якщо у вас немає духовки, можна скористатися цим рецептом. Пишний, повітряний, немов оксамитовий, дрібнопористий і дуже-дуже смачний бісквіт вийде у вас, якщо слідувати всім рекомендаціям.
Чим більше яєць ви візьмете, тим більше буде тіста і пишніше виявиться бісквіт. Краще беріть добірні яйця вищої категорії. Дуже важливо збивати яйця з цукром достатній час. Розрахунок наступний: 1-2 хвилинки на 1 яйце. Важливо: обов’язково змастіть стінки від чаші мультиварки вершковим маслом. Тут не працює правило духовки: там масло заважає підніматися бісквіту, а в мультиварці, навпаки, допомагає. Ні в якому разі не пересувайте мультиварку і не відкривайте кришку, поки випічка готується.
Інгредієнти
- Куряче яйце 8 шт.
- Цукор-пісок 370 гр.
- Борошно пшеничне 270 гр.
- Масло вершкове
Кроки
- У глибокій чаші з’єднайте яйця і цукор і збийте їх міксером, поступово збільшуючи швидкість. У вас повинна вийти біла об’ємна піна, яка буде більше вихідного обсягу рази в 2.
- Тепер в кілька заходів просійте в яєчну масу борошно, кожен раз вмішуючи її лопаткою від низу до верху. Це робиться, щоб не порушити пропорції тіста.
- На дно чаші мультиварки покладіть пергамент (його потрібно вирізати за формою дна), а стінки рясно змастіть вершковим маслом.
- Перелийте в мультиварку тісто, розрівняйте його лопаткою.
- Випікайте на програмі “мультиповар” або “Випічка” (температура 125 градусів) протягом 1 години.
- Через годину вимкніть мультиварку і залиште бісквіт на 5 хвилиночок, відкривши кришку.
- Потім переверніть чашу на рушник, щоб витягти бісквіт.
- Викладіть на решітку до повного охолодження. З бісквітом краще працювати через 6-8 годин.