Ще один смачний і ароматний напій, в основі якого солодка біла черешня і злегка кислувата червона смородина. Легкий, простий у приготуванні, освіжаючий, абсолютно не нудотний-напій виглядає дуже красиво. Яскраві цілісні ягідки і блідо-рожевий сироп.
Черешню заздалегідь залийте водою і дайте їй постояти години 2. Якщо в ній є черв’ячки, всі вони вийдуть. Ягоди смородини можете зняти з гілочки або покласти в банку прямо на ній. У другому випадку буде красивіше, але доведеться прибирати гілочку, щоб з’їсти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня біла 1 кг.
 - Цукор-пісок 250 гр.
 - Смородина червона 200 гр.
 
Кроки
- Черешню промийте, видаліть погані ягідки, листочки та інше сміття, відірвіть живці.
 - На плиту поставте каструлю з водою.
 - Банку для компоту гарненько промийте содою, кришку прокип’ятіть.
 - Смородину також переберіть, видаліть гілочки, листочки і непридатні екземпляри. Обполосніть.
 - У банку об’ємом 3 літри викладіть черешню і залийте її закипілою водою. Робіть це в кілька заходів.
 - Накрийте банку кришкою і залиште хвилинок на 15, щоб ягоди прогрілися.
 - Воду злийте назад в каструлю. Насипте туди цукор і відправте назад на плиту. Розмішайте.
 - Як тільки сироп закипить, проваріть його ще 1-2 хвилинки.
 - До черешні додайте смородину і залийте сиропом до самого горлечка банки. Закатайте кришкою.
 - Поставте банку на кришку, укутайте в що-небудь тепле і залиште, щоб напій повністю охолов.