Тут в складі компоту буде не тільки одна ягода. Солодка ароматна малина і злегка кислувата і не менш ароматна вишня роблять компотик просто приголомшливим. Небанальний кисло-солодкий смак і яскравий запах ягід – те, що потрібно холодною зимою. Цей напій робиться дуже просто – вам навіть не знадобиться плита.
З вишні можна дістати кісточки, а можна залишити її цілісною – все залежить від особистих переваг. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку. Якщо берете дволітрову банку, то їх кількість зменшується до 200 грам. На банку в 1.5 літра потрібно по 150 грам продуктів. Зберігати напій можна при кімнатній температурі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 300 гр.
- Вишня 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
Кроки
- Почніть з ягід – їх потрібно перебрати, видалити сміття, плодоніжки і пом’яті екземпляри. Якщо у вас є спеціальне пристосування, можете видалити кісточки з вишні за бажанням.
- Покладіть малину і вишню в простерилізовану банку – вони повинні зайняти приблизно третину від загального обсягу.
- Насипте в банку цукор і налийте окріп до країв.
- Закрийте баночку підготовленою кришкою – вона повинна бути простерилізованою.
- Кілька разів обережно переверніть банку, щоб цукор розчинився.
- Поставте компот вгору денцем і закутайте в що-небудь тепле до повного охолодження.