Готуємо компот з малини і вишні без стерилізації

компот з малини і вишні без стерилізації

Тут в складі компоту буде не тільки одна ягода. Солодка ароматна малина і злегка кислувата і не менш ароматна вишня роблять компотик просто приголомшливим. Небанальний кисло-солодкий смак і яскравий запах ягід – те, що потрібно холодною зимою. Цей напій робиться дуже просто – вам навіть не знадобиться плита.

З вишні можна дістати кісточки, а можна залишити її цілісною – все залежить від особистих переваг. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку. Якщо берете дволітрову банку, то їх кількість зменшується до 200 грам. На банку в 1.5 літра потрібно по 150 грам продуктів. Зберігати напій можна при кімнатній температурі.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Почніть з ягід – їх потрібно перебрати, видалити сміття, плодоніжки і пом’яті екземпляри. Якщо у вас є спеціальне пристосування, можете видалити кісточки з вишні за бажанням.
  • Покладіть малину і вишню в простерилізовану банку – вони повинні зайняти приблизно третину від загального обсягу.
  • Насипте в банку цукор і налийте окріп до країв.
  • Закрийте баночку підготовленою кришкою – вона повинна бути простерилізованою.
  • Кілька разів обережно переверніть банку, щоб цукор розчинився.
  • Поставте компот вгору денцем і закутайте в що-небудь тепле до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь