Полуниця з малиною – ті ягоди, які прекрасно доповнюють один одного, створюючи при цьому неперевершений смак і дуже яскравий впізнаваний аромат. Ніжний, легкий, в міру солодкий компот буде радувати вас і жарким літом, і холодною зимою. Готувати його також легко, як і всі попередні.
Полуницю краще брати садову, в ідеалі сорт «Вікторія». Якщо ягоди покупні, їх потрібно акуратно промити. Якщо зі свого саду, і ви їх нічим специфічним не обробляли, мити малину і полуницю не обов’язково. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 ст.
- Малина 1 ст.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.7 л.
Кроки
- У каструлю влийте воду і поставте її на плиту.
- Ягоди переберіть: необхідно видалити плодоніжки, сміття, а також викинути пошкоджені екземпляри.
- Простерилизуйте банку будь-яким способом і поставте її на рушник або підставку.
- Перекладіть ягоди в банку.
- Дочекайтеся, щоб вода почала кипіти, насипте в неї цукор, розмішайте і варіть сиропчик ще пару хвилин.
- Налийте готовий сироп в банку до самого верху.
- Закатати банку підготовленою кришкою, поставте на цю саму кришку і закутайте в що-небудь тепле.
- Коли баночка повністю охолоне, можна прибрати її в місце, де будете зберігати далі