Компот з грушею і ожиною виходить надзвичайно цікавим з яскравим вираженим пікантним смаком. Солодкий напій з ніжними грушевими нотками обов’язково прийдеться вам до вподоби. Якщо ожина не перезріла, то вона відмінно збережеться в цілісному вигляді, і її можна буде поїсти.
Крім приголомшливих смакових якостей, ягода надає напою дуже цікавий відтінок, тому компот виходить не тільки смачним, але і красивим. За рецептом при приготуванні додається лимонна кислота, але її можна замінити колечком лимона – це зовні виглядає набагато ефектніше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 5-6 шт.
- Ожина 1 ст.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода
Кроки
- Для початку ретельно промийте банки, кришки простерилизуйте.
- Налийте в каструльку 2.5 літра водички і поставте на вогонь.
- Потім приступите до груш: гарненько промийте, розріжте на 4 частини, видаліть кісточки.
- Наповніть банку грушами приблизно на 1/3.
- Коли вода почне кипіти, залийте її в банку з грушами. Вливати краще порційно, щоб баночка не лопнула.
- Накрийте тару кришечкою і залиште на 20 хвилин.
- Після цього злийте воду з баночки назад в каструлю, додайте цукор, розмішайте і поставте на вогонь.
- Коли сироп почне кипіти, почекайте ще 1-2 хвилинки.
- До груш додайте лимонну кислоту, ожину, залийте сиропчиком і закатйте банку.
- Поставте баночку на кришку, укутайте чимось тепленьким і залиште, щоб вона повністю охолола.
- Після цього можете відправити напій на постійне зберігання.