Закриваємо на зиму грушевий компот з ожиною

грушевий компот з ожиною

Компот з грушею і ожиною виходить надзвичайно цікавим з яскравим вираженим пікантним смаком. Солодкий напій з ніжними грушевими нотками обов’язково прийдеться вам до вподоби. Якщо ожина не перезріла, то вона відмінно збережеться в цілісному вигляді, і її можна буде поїсти.

Крім приголомшливих смакових якостей, ягода надає напою дуже цікавий відтінок, тому компот виходить не тільки смачним, але і красивим. За рецептом при приготуванні додається лимонна кислота, але її можна замінити колечком лимона – це зовні виглядає набагато ефектніше.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
45 хвДрук
  • Для початку ретельно промийте банки, кришки простерилизуйте.
  • Налийте в каструльку 2.5 літра водички і поставте на вогонь.
  • Потім приступите до груш: гарненько промийте, розріжте на 4 частини, видаліть кісточки.
  • Наповніть банку грушами приблизно на 1/3.
  • Коли вода почне кипіти, залийте її в банку з грушами. Вливати краще порційно, щоб баночка не лопнула.
  • Накрийте тару кришечкою і залиште на 20 хвилин.
  • Після цього злийте воду з баночки назад в каструлю, додайте цукор, розмішайте і поставте на вогонь.
  • Коли сироп почне кипіти, почекайте ще 1-2 хвилинки.
  • До груш додайте лимонну кислоту, ожину, залийте сиропчиком і закатйте банку.
  • Поставте баночку на кришку, укутайте чимось тепленьким і залиште, щоб вона повністю охолола.
  • Після цього можете відправити напій на постійне зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь