Смак цього варення дуже природний. Тут зовсім мало цукру – він потрібен просто, щоб прибрати кислоту вишні. Неймовірний аромат варенню додадуть кориця і чебрець. Легке, в міру солодке з приголомшливим запахом – таке варення можна додати в будь-яку випічку або просто їсти з чаєм.
Вишню беріть заморожену і залиште на ніч разом з цукром і іншими добавками. Як загусник тут використовується пектин. Ви можете взяти будь-який, але ідеально підійде апельсиновий. При необхідності можна збільшити його кількість, щоб варення стало ще густіше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня заморожена без кісточки 1 кг.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Пектин 10-15 гр.
- Кориця 8 гр.
- Чебрець 2 гр.
Кроки
- З’єднайте цукор і пектин і добре їх змішайте.
- Потім посипте цією сумішшю підготовлені ягоди вишні. Зверху присипте корицею.
- Додайте чебрець і залиште на ніч, щоб все розтануло.
- Вранці відправте каструльку з вишнею на вогонь і варіть перемішуючи.
- Коли майбутнє варення почне кипіти, злегка зменшіть вогонь і проварюйте ще хвилинок 5, продовжуючи розмішувати.
- Розлийте варення по банках і закрийте їх кришками.