Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.
Як приготувати домашній грушевий лікер на горілці
Побачили в магазині лікер з груш? Як думаєте що дешевше і смачніше, домашній або куплений лікер?
Примітка
- Для даного рецепта підійде будь-який сорт груші.
- Ваніль також можна замінити іншою спецією, такою як імбир або паличка кориці.Ваніль розкриває свій смак набагато швидше, ніж груша. І навіть швидше, ніж імбир або кориця. Так що, не виключайте цей інгредієнт. Пізніше, ви можете додати і ще що-небудь з прянощів, якщо захочете отримати більш запашний лікер.
- Фрукти, які ви використовували для приготування цього лікеру, гарні в десертах або в морозиві, так що не викидайте їх після вживання лікеру.
- Рекомендую зберігати лікер з груш не більше 2 місяців. Охолоджувати його перед подачею не потрібно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 6 шт.
- Вода ½ ст.
- Лимонна цедра 1 шт.
- Апельсинова цедра 1 шт.
- Кориця паличка 1 шт.
- Ванільний екстракт 2 ч. л.
- Горілка 5 ст.
- ДЛЯ СИРОПУ
- Цукор-пісок 1 чашка
- Вода 1 ст.
Кроки
- Наріжте 6 стиглих груш на дрібні шматочки. Видалити гілочку і насіння. Не видаляйте шкіру.
- Викладіть нарізані шматочки груші в сковороду і додати 1/2 склянки води. Тушкуйте фрукт на повільному вогні близько 15 хвилин, поки груші не стануть м’якими. Поки груші тушкуються, підготуйте лимон і апельсин, натріть цедру з кожного.
- Відміряйте 5 чашок горілки, 2 чайні ложки ванільного екстракту і 1 паличку кориці.
- У велику банку перекладіть груші (з соком), цедру апельсина і лимона, ваніль, паличку кориці і залийте горілкою накрийте банку і поставте в прохолодне темне місце на 8 днів.
- Процідіть суміш, натягнувши на банку марлю. Лікер переливаємо в іншу чисту банку.
- Додайте цукор і воду в сковороду і доведіть до кипіння протягом однієї хвилини, щоб вийшов простий сироп. Нехай сироп повністю охолоне. Повільно додавайте сироп в настій лікеру до бажаної солодощі.
Подається такий грушевий лікер кімнатної температури.