Гострий перець, замаринований з медом, оцінять багато. Медові нотки дивно вдало поєднуються з гострою м’якоттю перців. Така закуска особливо хороша під міцні спиртні напої. Перед тим, як відкривати баночку такої заготовки і подавати її на стіл, рекомендуємо витримати її не менше півтора-двох місяців, щоб перці встигли гарненько просочитися медовим маринадом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 270 гр.
- Сіль ½ ст. л.
- Рослинна олія 60 мл.
- Мед квітковий 50 гр.
- Оцет столовий 9% 40 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
Кроки
- Перці промиваємо, обсушуємо на рушник. Кожну штучку розрізаємо навпіл, зрізаємо хвостики і вичищаємо насіння. Якщо якась кількість насіння залишиться в перцях, залишаємо – вони посприяють додатковій гостроті і візуально прикрасять заготовку.
- На сковороді розігріваємо рослинну олію і викладаємо в неї перці. Обсмажуємо, періодично перевертаючи, поки шкірка не потемніє, а самі перці не обм’якнуть.
- Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо мед, оцет, сіль, додаємо лавровий лист. Ставимо на плиту і доводимо рідину до кипіння. Варимо хвилину і знімаємо з плити.
- У чисту суху стерильну банку викладаємо перчики разом з тою олією, в якій вони обсмажувалися. Поверх заливаємо їх гарячим маринадом.
- Закриваємо банку герметично сухою стерильною кришкою і повертаємо її в різні боки, щоб маринад змішався з олією і добре розподілився по всіх перцях. Зберігаємо заготовку в холодильнику.
Приємного апетиту!