Маринований гострий перець по-грузинськи на зиму

Маринований гострий перець по-грузинськи на зиму

Маринований перець по-грузинськи — це солодкувато-гостра закуска з великою кількістю зелені і часнику. Грузини подають таку суміш до лобіо і до різних видів м’яса. Особливо така закуска припаде до смаку чоловікам.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Перці промиваємо, обсушуємо, хвостики не зрізаємо. Кожен перець надрізаємо з одного боку – це допоможе маринаду активніше вбиратися в м’якоть.
  • У товстостінну каструлю наливаємо білий винний оцет, додаємо рослинну олію, всипаємо сіль за смаком і цукровий пісок. Кладемо лавровий лист. Ставимо каструлю на плиту і, постійно помішуючи, доводимо маринад до кипіння.
  • У киплячу рідину занурюємо половину всього обсягу підготовленого перцю, дерев’яною лопаткою притискаємо перчики на дно. Варимо сім-десять хвилин. Періодично перці перевертаємо, щоб вони проварювалися рівномірно. Після закінчення зазначеного часу перці дістаємо і перекладаємо в суху чисту глибоку ємність, а в маринад, що залишився викладаємо другу половину перців. Повторюємо варіння аналогічно. Другу порцію перців дістаємо і викладаємо до першої. Маринад зберігаємо.
  • Зелень петрушки і селери промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. У остиглий маринад, що залишився висипаємо зелень, перемішуємо. Часник чистимо, промиваємо, обсушуємо. Ріжемо на тонкі пластинки. Викладаємо часник в маринад із зеленню і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Варимо дві-три хвилини при повільному кипінні і знімаємо з плити.
  • Отриманим маринадом заливаємо перці. Даємо масі охолонути і прибираємо в холодильник на добу просочитися. Після цього розкладаємо перці разом з маринадом по сухим стерильним банкам, закочуємо сухими стерильними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь