Якщо ви любите пікантні закуски, ця добірка рецептів для вас. Хрусткі перці “з характером” змусять будь-яку страву заграти по-новому. Такі заготовки годяться і в якості самостійної закуски, і як складовий інгредієнт в складі, наприклад, м’ясних страв.

Маринований гострий перець по-грузинськи на зиму
60 хв20158
Маринований перець по-грузинськи — це солодкувато-гостра закуска з великою кількістю зелені і часнику. Грузини подають таку суміш до лобіо і до різних видів м’
60 хв10115
Гострий перець, замаринований з медом, оцінять багато. Медові нотки дивно вдало поєднуються з гострою м’якоттю перців. Така закуска особливо хороша
Мариновані червоні гострі перці по-вірменськи
1 год 20 хв30164
Ще один варіант маринування гострих перців-по-вірменськи. Плоди очищаємо від шкірки і проварюємо в маринаді з додаванням рослинної олії і оцту.
60 хв10122
Гострі перчики з ніжною консистенцією і пікантним ароматом часнику. Для приготування такої заготовки доведеться трохи повозитися, так як потрібно обпалити
маринований гострий перець з часником
40 хв10174
Гострі перчики пропонуємо порізати на невеликі частини, з’єднати з часником, цибулею, прянощами і замаринувати в оцтовому маринаді.
Гострий маринований перець без стерилізації на зиму
50 хв10148
Замаринувати гострі перці можна швидко і без стерилізації. Даний спосіб передбачає використання гарячого маринаду. Важливо додавати оцет в киплячий маринад
Гострий маринований перець в оцті холодним способом
40 хв10149
За даним рецептом можна дуже швидко заготовити гострі перчики в банці. Підходять будь-які види гострого перцю. Головне – попередньо спробувати плоди і
50 хв10137
Рецепт розрахований на баночку об’ємом в один літр. Укладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізувати на десять хвилин і закочуємо.