Гострий маринований перець в оцті холодним способом

Гострий маринований перець в оцті холодним способом

За даним рецептом можна дуже швидко заготовити гострі перчики в банці. Підходять будь-які види гострого перцю. Головне – попередньо спробувати плоди і заздалегідь розуміти, наскільки «злу» заготовку ви робите. Дуже ефектно виглядають різнокольорові перці, зібрані в одній баночці.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
40 хвДрук
  • Перці ретельно промиваємо в проточній воді. Хвостики зрізаємо або залишаємо – за бажанням. Насіння не витягуємо. Укладаємо чисті перці в ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо замочуватися на годину. Потім воду зливаємо.
  • Банки з кришками промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Перчики наколюємо зубочисткою в декількох місцях для кращого маринування. Якщо плоди великі, їх можна розрізати навпіл. У чисті стерильні банки закладаємо підготовлені перці. Воду для приготування маринаду вливаємо в сотейник, додаємо сіль і цукровий пісок. Доводимо суміш до кипіння, кип’ятимо одну хвилину, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо маринаду охолонути до кімнатної температури.
  • Заливаємо перці остиглим маринадом так, щоб до кришки залишалося один-два сантиметри вільного простору. У той же час, стежимо, щоб всі перці виявилися покриті рідиною.
  • Закриваємо банки стерильними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 25 оцінок, середнє 4.6 з 5 )
Залишити відповідь