Гострий маринований перець без стерилізації на зиму

Гострий маринований перець без стерилізації на зиму

Замаринувати гострі перці можна швидко і без стерилізації. Даний спосіб передбачає використання гарячого маринаду. Важливо додавати оцет в киплячий маринад вже в кінці варіння, щоб він не встиг випаруватися.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
50 хвДрук
  • Ретельно промиваємо перці, хвостики зрізаємо. Насіння залишаємо всередині перців.
  • У чисті стерильні банки укладаємо підготовлені перці, заливаємо їх окропом. Ми залишаємо на п’ятнадцять хвилин.
  • Після витримки перців в гарячій воді зливаємо її в каструлю, всипаємо до злитої воді сіль, цукор, горошини перцю, лаврове листя і зубки часнику без лушпиння. Ставимо маринад на плиту, доводимо до кипіння і варимо п’ять-сім хвилин. В самому кінці варіння вводимо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
  • Киплячим маринадом заливаємо перці в банках, закриваємо герметично кришками. Перевертаємо тару догори дном і даємо їй в такому положенні охолонути. Прибираємо баночки на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь