Грузинська аджика з волоськими горіхами

Грузинська аджика з волоськими горіхами

Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія, білий винний оцет, сіль і все добре перемішується. Аджика розкладається по стерилізованим банкам і відправляється на зберігання в холодильник.

Інгредієнти
Порції: +15
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Для початку промиваємо під проточною водою гіркий перець і зелень. Розкладаємо їх на газеті і залишаємо на ніч, щоб все повністю висохло. Далі видаляємо з перцю насіння. Обов’язково робимо це в рукавичках, щоб не отримати опік. Часник очищаємо.
  • Тепер пропускаємо через м’ясорубку очищений перець, часник, свіжу кінзу і волоські горіхи. Також все можна подрібнити за допомогою блендера.
  • Додаємо в отриману масу сіль, сушений коріандр і кондарі.
  • Потім все ретельно перемішуємо руками. На цьому кроці також використовуємо рукавички. В кінці додаємо білий винний оцет, оливкова олія і ще раз все перемішуємо.
  • Банки, в яких будемо зберігати аджику, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним готову приправу і щільно закриваємо кришками.

Зберігаємо в холодильнику або погребі. Подаємо до столу разом з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Ирина

    Грузинские аджики всегда отличаются более вкусными ингредиентами. Вы показали интересный рецепт аджики с орехами. Наверное очень вкусно и сытно.

Залишити відповідь