Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія, білий винний оцет, сіль і все добре перемішується. Аджика розкладається по стерилізованим банкам і відправляється на зберігання в холодильник.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гіркий 1 кг.
- Часник 400 гр.
- Волоський горіх 300 гр.
- Кінза 100 гр.
- Коріандр сушений 100 гр.
- Кондари (чабер) 40 гр.
- Олія оливкова 50 мл.
- Сіль велика 50 гр.
Кроки
- Для початку промиваємо під проточною водою гіркий перець і зелень. Розкладаємо їх на газеті і залишаємо на ніч, щоб все повністю висохло. Далі видаляємо з перцю насіння. Обов’язково робимо це в рукавичках, щоб не отримати опік. Часник очищаємо.
- Тепер пропускаємо через м’ясорубку очищений перець, часник, свіжу кінзу і волоські горіхи. Також все можна подрібнити за допомогою блендера.
- Додаємо в отриману масу сіль, сушений коріандр і кондарі.
- Потім все ретельно перемішуємо руками. На цьому кроці також використовуємо рукавички. В кінці додаємо білий винний оцет, оливкова олія і ще раз все перемішуємо.
- Банки, в яких будемо зберігати аджику, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним готову приправу і щільно закриваємо кришками.
Зберігаємо в холодильнику або погребі. Подаємо до столу разом з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!
Грузинские аджики всегда отличаются более вкусными ингредиентами. Вы показали интересный рецепт аджики с орехами. Наверное очень вкусно и сытно.