Для пікантного смаку в рулетики додається часник, кількість якого ви регулюєте в залежності від уподобань. Зелень для рулетиків можна вибрати будь-яку – кріп, петрушку або базилік.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Сир плавлений 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Помідор 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Перш ніж нарізати кабачки скибочками, промиваємо їх проточною водою. Насухо обтираємо і нарізаємо у вигляді скибочок (їх товщина не повинна перевищувати 5 міліметрів, інакше кабачок не скрутиться в рулет).
- Беремо деяку кількість солі і змащуємо нею першу скибочку. Те ж саме проробляємо і з іншими пластинами. Відразу викладаємо кабачки в глибоку форму і залишаємо на 15 хвилин. За цей час виділиться сік, який необхідно буде злити.
- Вливаємо в сковороду олію. Спочатку її необхідно підігріти на плиті пару хвилин. Викладаємо на дно ємності скибочки кабачка і обсмажуємо їх з двох сторін до моменту появи золотистого кольору і пом’якшення пластин.
- Щоб позбутися від зайвого жиру і рідини, викладаємо скибочки кабачка на сухий паперовий рушник (розкладемо його на широкій тарілці). Рушник вбере в себе і жир, і вологу.
- Тепер займемося підготовкою начинки. Натираємо плавлений сир на дрібній тертці. Зручніше використовувати для цієї мети глибоку миску або тарілку. Викладаємо сметану. Пару зубчиків часнику очищаємо і дрібно нарізаємо (подрібнюємо на тертці або за допомогою часничниці). Додаємо часник до сметани і сиру, а потім змішуємо інгредієнти (при бажанні сметану можна замінити майонезом). Пробуємо начинку і додаємо сіль, якщо є необхідність.
- Вимиваємо помідори. Насухо обтираємо овоч і нарізаємо невеликими часточками. В процесі нарізки видаляємо місця кріплення плодоніжок. По черзі на кожну скибочку накладаємо невелику кількість начинки (чайну ложку), зверху кладемо часточку томата і гілочку зелені (попередньо вимиваємо пучок і розбираємо його на гілочки).
- Закручуємо скибочки разом з начинкою в рулетики і викладаємо на тарілку.
Приємного апетиту!