Якщо у вас є качани свіжої кукурудзи в листі, спробуйте приготувати їх в мікрохвильовці. Це швидко, простіше, ніж варіння, і дуже смачно. Кукурудзу бажано використовувати молоду: вона, звичайно, соковитіше і смачніше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 2 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 2 ч. л.
- Паприка солодка за смаком
Кроки
- Кукурудзу в качанах протираємо вологою серветкою по поверхні. Знімати листя і мити у воді не потрібно.
- Підстави зрізаємо. Зріз повинен бути досить глибоким, таким, щоб відкривати зерна – це потім спростить зняття листя з готових качанів.
- Підготовлені качани укладаємо на тарілку і поміщаємо в мікрохвильовку. Встановлюємо потужність 750 Вт на десять хвилин.
- Дістаємо гарячу готову кукурудзу з мікрохвильовки.
- Щоб очистити качани, стискаємо рукою край качана і тягнемо на себе – листя легко сходять.
- Готову очищену кукурудзу посипаємо з усіх боків сіллю і обмазуємо шматочком вершкового масла.
- Додатково можна також посипати солодкою паприкою.
Приємного апетиту!