Зварена в молоці Кукурудза, виходить більш ніжною і солодкою. Важлива умова-качани повинні бути молодими, жовтого кольору. Бажано, щоб між часом збору і початком варіння пройшло якомога менше часу. В ідеалі варити кукурудзу краще відразу, як тільки зірвали або купили її.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 4 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 80 гр.
- Вода 600 мл.
- Молоко коров’яче 1 л.
- Чебрець 1-2 гілки
Кроки
- Качани очищаємо від листя і волосків, промиваємо їх. При необхідності качани ламаємо навпіл.
- У каструлі змішуємо воду з молоком, додаємо вершкове масло, сіль і гілочки чебрецю. Опускаємо кукурудзу.
- Доводимо молоко з кукурудзою до кипіння і варимо десять хвилин.
- Готову кукурудзу витягаємо з молока, викладаємо на тарілку, присипаємо сіллю, подаємо гарячою.
Приємного апетиту!