У чоловіка є звичка залишати в пляшці трохи кефіру. І пити особливо нічого, і виливати шкода. Ось я і почала готувати з цих залишків всякі ласощі. То млинців насмажу, то домашнє цукрове печиво спечу. Останнє, до речі, у нас розлітається моментально. Починаю підозрювати, що це справжня змова домочадців. Тому що чоловік почав купувати кефір частіше.
Я, звичайно ж, бурчу, але з задоволенням замішую чергову порцію тіста. Сама не проти поласувати ніжною випічкою. Хоч печиво і цукрове, воно в міру солодке. До чаю або какао в самий раз. Якщо ви досі не пробували ці м’які подушечки, раджу не втрачати більше ні хвилини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 270 гр.
- Кефір 100 мл.
- Олія соняшникова 60 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Ванільний цукор 2-3 ч. л.
- Сода ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- Збийте яйце з 1 ст. л. цукру і дрібкою солі. Влийте кефір і соняшникову олію, всипте соду (або 1 ч.л. розпушувача) і 1-1,5 ч. л. ванільного цукру.
- Просійте борошно і поступово введіть в рідку суміш, постійно перемішуючи тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним.
- Викладіть тісто на робочу поверхню, припорошену борошном. Розкачайте його в прямокутний або круглий пласт товщиною 1 см і посипте звичайним і ванільним цукром.
- Ще раз пройдіться по тісту качалкою, щоб злегка втиснути в нього цукор. Розріжте пласт на квадратики зі стороною довжиною 2 см.
- Застеліть деко пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань. Випікайте печиво 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.