Цукрове печиво – це смачне печиво, щедро посипане цукром. Таке печиво люблять і діти, і дорослі, адже його можна подавати і до чаю, і до какао, і до кави, і до молока. Одним словом, це справжнісінький універсальний десерт! Його готують як на вершковому маслі, так і на маргарині, як з додаванням яєць, так і без них. В цілому ж рецептура цього різновиду печива заснована на приготуванні солодкого листкового або пісочного тіста. Якщо хочеться щоб печиво вийшло розсипчастим, варто зупинити свій вибір на пісочному тісті.

Рецепти цукрового печива

Для того, щоб надати цукровому печиву додаткову пишність, деякі господарки додають в тісто кефір або сметану. Анітрохи не гірше виходить і печиво на пиві або печиво з содою або з сиром. Для того, щоб печиво вийшло хрустким, тісто розкочують тонше, а щоб воно було пишним – товстішим.

Цукрове печиво може бути як із начинкою, так і без неї. Особливо смачним воно виходить із начинкою зі згущеного молока, варення чи джему. Можна додати до нього для ароматизації і лимонну або апельсинову цедру, а також невелику кількість сухофруктів, нарізаних горіхів або подрібненого шоколаду.

Процес випікання цукрового печива зазвичай не забирає багато часу, більше того, існують рецепти швидкого цукрового печива, яке не важко приготувати практично перед приходом гостей. Для цього 230 г вершкового масла збивають із цукром у кількості 200 г і з однією чайною ложечкою ванільного цукру. Потім в отриману суміш додають яйце і ще раз добре збивають, після чого додають 280 г борошна і половинку чайної ложки розпушувача тіста. Масу перемішують до однорідності, а потім відокремлюють від неї по невеликій порції тіста і вмочують кожну порцію в цукор. Отримані цукрові «колобочки» викладають на деко, витримуючи між ними відстань чотири-п’ять сантиметрів (у процесі приготування печиво розпливатиметься) і трошки розминають його пальцями. Усього з приготовленого тіста має вийти близько вісімнадцяти печеньок. Деко відправляють у розігріту до ста дев’яноста градусів духовку і випікають печиво протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин (або до тих пір, поки воно добре підрум’яниться). Тобто в цілому на приготування такого печива йде не більше півгодини! А до столу його подають в охололому вигляді – таке печиво дуже вдало поєднується не тільки з чаєм, але і з молоком.

20 хв6
Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами. Зазвичай як основу рекомендують брати.
1 год 15 хв6
Сирно-цукрове печиво – це швидкий і нескладний спосіб порадувати домашніх апетитною випічкою до чашечки гарячого чаю. Таке печиво виходить дуже смачним, ніжним і апетитним. Обов’
1 год 30 хв6
Пісочне печиво з цукровою пудрою – це дуже смачна і яскрава випічка для вашого домашнього столу або затишного чаювання в колі сім’ї. Приготувати таке частування нескладно.
Цукрове печиво на маргарині
2 год 0 хв8
Цукрове печиво на маргарині нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Готове частування виходить неймовірно
2 год 25 хв8
Шоколадне цукрове печиво з какао – це оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього чаювання. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням. Таке печиво вийде дуже ніжним і тане в.
45 хв4
Цукрове печиво з корицею порадує вас не тільки своїм ніжним смаком, але і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений покроковий.
55 хв6
Цукрове печиво на сметані – це швидкий і нескладний спосіб порадувати домашніх апетитною випічкою до чаю. Таке печиво виходить дуже смачним, ніжним і розсипчастим. Обов’
30 хв6
Домашнє цукрове печиво в духовці – це простий і швидкий спосіб порадувати домашніх смачним десертом до чаю. Таке печиво виходить дуже смачним і тане в роті. Обов’язково спробуйте...
55 хв28
Смачне і таке просте пісочне печиво з цукром дуже легко приготувати на своїй кухні, не купуючи ці ласощі в магазині. Вам не буде потрібно багато часу і сил...
35 хв6
У чоловіка є звичка залишати в пляшці трохи кефіру. І пити особливо нічого, і виливати шкода. Ось я і почала готувати з цих залишків всякі ласощі. То млинців...