З радістю ділюся своїм улюбленим рецептом – знахідкою! Називаю я його просто: “апельсинові часточки” або креативне желе. Такі ласощі і справді мало хто пробував. Тому запам’ятовуйте рецепт небанального частування, і з легкістю подавайте його до святкового столу. Вітається також додавання чорниці, винограду або хурми.
Діти просто обожнюють желе “апельсинові часточки”. А гості щоразу нахвалюють. Найприємніше в цьому десерті, що скільки б я його не приготувала – розлітається в мить. Без цукру, приємний і зовсім не нудотний смак, а яка подача! Хіба цього мало, друзі? Експериментуємо разом.
- Апельсини розріжте уздовж часточок навпіл, мандарини – поперек і також навпіл.
- Видавіть сік вручну або ж за допомогою автоматичної соковижималки. Шкірки апельсина потрібно зберегти цілком без дірочок.
- Процідіть сік з цитрусових за допомогою друшляка або марлі. Якщо вийшов занадто концентрований і кислий, додайте кип’яченої води за смаком.
- Ложкою акуратно приберіть з апельсинових човників м’якоть, що залишилася.
- Вилийте в сотейник сік і додайте желатин.
- Поставте суміш на плиту і, постійно помішуючи, доведіть до теплого стану. Кип’ятити не потрібно.
- Приготуйте 4 келихи і вкладіть в них апельсинову шкірку. Виливайте туди сік з розчиненим желатином.
- Поставте в холодильник на пару годин. Перевірити чи десерт готовий просто: переверніть апельсин, якщо не випливає, то все готово.
- Розріжте фрукт на часточки і подавайте до столу.
Знаю не з чуток, такий десерт – просто чудове закінчення вечора. Закінчуючи ним свято, можете бути впевнені, що сподобається всім без винятку. У порівнянні з традиційним “солодким столом”, желе в апельсинових човниках дуже легке і низькокалорійне. Те, що треба.