Особисто для мене ці хрусткі печенюшки — смак з дитинства, який неможливо забути. Печиво випікається у вигляді букви Г, тому ще з часів СРСР їх так і прозвали — глаголики. Пам’ятаю часи, як мама купувала їх на вагу. Здавалося б, всього один кілограм, а такий величезний пакет непередаваного дитячого щастя! Однак саме в домашньому виконанні пісочне печиво “Глаголики” виходило по-справжньому смачним і ароматним.
Нижче представлений класичний рецепт печива по ГОСТу. Тісто щільне, але самі вироби просто тануть у роті. Прекрасно і те, що їх обожнюють в нашій родині як дорослі, так і малюки. Тому роблю печиво тільки з натуральних і найякісніших продуктів: ніякого маргарину, соди або розпушувача. На все про все йде хвилин 15-20, і я кожен раз дивуюся, як швидко воно зникає з величезної тарілки!
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Масло вершкове 65 гр.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Ванільний цукор 5 гр.
- Збийте масло кімнатної температури з цукровою пудрою. Додайте ванільний цукор.
- Просійте борошно, вбийте яйце і замісіть гладке тісто.
- Візьміть кондитерський шприц із зірчастою насадкою і перекладіть в нього тісто.
- На застеленому пергаментом деко сформуйте печиво у вигляді маленької літери Г. Із запропонованого рецепта повинно вийти 30-35 “глаголиків”.
- Випікайте печиво при температурі 210 градусів 8 хвилин до золотистого відтінку.
- Печиво готове. Можете прикрасити пудрою або полити шоколадною глазур’ю.
“Глаголики” і справді дивовижно смачні і прості в приготуванні. За це я їх і люблю, з радістю випікаючи вже не один рік.