Перепробувавши всі варіанти, я зрозуміла, що бісквіт на окропі виходить найвищим і пишним! Молоко і крохмаль якось забивають випічку. Принаймні, у мене повітряні бісквіти з цими інгредієнтами не виходили, а у вас?
Високий бісквіт зробить будь-який торт твором мистецтва! Десерт буде повітряним і легким, навіть змащений солодким кремом. Крім того, цей бісквіт не падає!
Як приготувати бісквіт на окропі
Не поспішайте діставати бісквіт з духовки відразу ж. Дайте йому трохи охолонути, щоб випічка не зіткнулася з різким перепадом температури. В іншому випадку ваш домашній бісквіт може впасти.
- Куряче яйце 5 шт.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Ванілін ¼ ч. л.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Вода 50 мл.
- Збийте яйця міксером, поступово збільшуючи кількість обертів.
- Всипте цукор і збивайте інгредієнти ще 10 хвилин.
- Окремо просійте борошно з розпушувачем і ваніліном. Сухі інгредієнти акуратно вмішайте в яєчну масу за допомогою силіконової лопатки.
- Закип’ятіть чисту воду і влийте її в бісквітне тісто разом з соняшниковою олією. Знову перемішайте інгредієнти знизу вгору.
- Форму для випікання застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, рівномірно розподіливши його. Випікайте 30-40 хвилин в розігрітій до 170 °С духовці.
Зберігайте рецепт бісквіта, щоб не втратити! З такої пишної випічки легко приготувати красивий і смачний торт. Хоча часто сам бісквіт – це вже десерт. Мої домашні люблять змащувати його згущеним молоком або їсти просто так. А ви готуєте бісквітні торти?