Теплі безвітряні дні, яскраве світло сонця і особливий весняний запах в повітрі нагадує про те, що літо вже не за горами. Зовсім скоро відкриється сезон відпочинку на природі з друзями та родиною. Знову стануть актуальними питання про те, яке м’ясо вибрати, який маринад для шашлику приготувати, як застерегти себе від комах і агресивних променів сонця.
Шашличний маринад – справа тонка. Досвідчені мангальники впевнені, що від правильно обраного соусу залежить весь пікнік. Про смаки сперечатися не будемо, але про користь все-таки поговоримо. У нас прийнято готувати маринад для шашлику зі свинини з оцтом або майонезом. Щодо першого скажу з упевненістю: оцет скріплює м’ясні волокна, роблячи його жорстким і твердим. Майонез же перетворює жирний продукт в ще більш жирний! Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, не рекомендую їсти такий.
Як приготувати маринад для шашлику без оцту і майонезу
Я пропоную вам рецепт маринаду для шашлику без оцту і майонезу. Не переживайте про те, що ваше м’ясо втратить в смаку. Зовсім навпаки! Без продуктів з таким сильним смаком ви нарешті відчуєте смак самого м’яса. Вкрай раджу!
- Свинина 1 кг.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Порубати свинину на порційні шматки, а цибулю наріжте кільцями.
- Додайте до м’яса соняшникову олію, сіль, чорний перець і спеції за смаком. В кінці всипте цибулю.
- Маринуйте м’ясо мінімум 3 години, а краще — довше!
Соняшникова олія дозволить солі і спеціям рівномірно розподілитися по шматочках м’яса. Крім солі і перцю рекомендую спробувати базилік, мускатний горіх, кріп. Але не захоплюйтеся занадто сильно, щоб не перебити натуральний смак м’яса.