Для оцтово-цибулевого маринаду використовують різний оцет, але поряд зі стандартним столовим (коли його просто немає) можна взяти і 70% оцтову есенцію. Її або розводять водою до концентрації 9%, або додають в невеликій кількості в інші маринади. Від концентрації кислоти залежить час маринування м’яса, та й оцет краще зберігає свіже м’ясо, особливо в спеку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Оцтова есенція 70% 3 ч. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Спеції для шашлику 3 ст. л.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Свинина кімнатної температури промивається під проточною водою і витирається насухо паперовим рушником і потім нарізається однаковими середніми шматочками. М’ясо укладається в посуд для маринування.
- Очищену цибулю нарізається гострим ножем тонкими півкільцями.
- У склянці холодної води розводяться 3 чайні ложки 70% оцту. Готуються спеції для шашлику або будь-які за особистим смаком.
- М’ясо посипається сіллю і спеціями. До нього кладеться цибульна нарізка. Потім м’ясо з цибулею заливається розчином оцту і добре перемішується.
- Посуд з м’ясом прикривається шматочком харчової плівки і залишається на 2-2,5 години для маринування.
- Після закінчення часу маринування шматочки м’яса щільно насаджуються на шампури і шашлик смажиться будь-яким методом.
Приємного апетиту!