Свинячий шашлик в маринаді з 70% – го оцту і цибулі

Для оцтово-цибулевого маринаду використовують різний оцет, але поряд зі стандартним столовим (коли його просто немає) можна взяти і 70% оцтову есенцію. Її або розводять водою до концентрації 9%, або додають в невеликій кількості в інші маринади. Від концентрації кислоти залежить час маринування м’яса, та й оцет краще зберігає свіже м’ясо, особливо в спеку.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Свинина кімнатної температури промивається під проточною водою і витирається насухо паперовим рушником і потім нарізається однаковими середніми шматочками. М’ясо укладається в посуд для маринування.
  • Очищену цибулю нарізається гострим ножем тонкими півкільцями.
  • У склянці холодної води розводяться 3 чайні ложки 70% оцту. Готуються спеції для шашлику або будь-які за особистим смаком.
  • М’ясо посипається сіллю і спеціями. До нього кладеться цибульна нарізка. Потім м’ясо з цибулею заливається розчином оцту і добре перемішується.
  • Посуд з м’ясом прикривається шматочком харчової плівки і залишається на 2-2,5 години для маринування.
  • Після закінчення часу маринування шматочки м’яса щільно насаджуються на шампури і шашлик смажиться будь-яким методом.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь