Багато десертів забирає так багато часу, що приготувати їх у будній день практично неможливо. Тому доводиться або купувати магазинні солодощі або пити чай без частування. Але це пісоче печиво змінило мою думку. Я витрачаю на нього рівно 10 хвилин, а потім ще стільки ж чекаю з духовки!
Для приготування цього домашнього розсипчастого печива вам не знадобляться яйця, молоко, вершкове масло, кефір або сметана. Чоловік жартома навіть каже, що я печу печиво «з нічого»! Справді, з невеликої кількості інгредієнтів виходить ціле деко ароматної випічки!
Як приготувати пісне печиво за 10 хвилин
Кажуть, що це пісочне печиво було улюбленим частуванням королеви Єлизавети ІІ! Дивно, що королівській особі подобалося таке просте частування. Значить, десерт зовсім не повинен бути складним і хитромудрим, щоб бути смачним!
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Крохмаль картопляний 70 гр.
- Вода 100 мл.
- Олія соняшникова 70 мл.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль ⅓ ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Просійте борошно з крохмалем і розпушувачем. Додати сіль і 2 ст. л. цукру.
- Додайте воду та олію, замісіть м’яке тісто.
- Розкачайте тісто в прямокутний пласт, присипте цукром, що залишився, і розріжте на квадратики.
- Викладіть заготовки на застелений пергаментом лист і відправте в розігріту до 190 °С духовку на 15 хвилин.
Кількість цукру для приготування пісного печива регулюйте самостійно. Якщо ви ласун, звичайно, можна додати більше підсолоджувача. Крім того, використовуйте олію без запаху, щоб цей інгредієнт не впливав на смак десерту. Крохмаль підійде будь-який. Приємного чаювання!