Українські налисники на молоці з сиром

Українські налисники на молоці з сиром

Замість просто наповнювати тонкі млинці начинкою, я готую налистники з сиром. На перший погляд, це одне й те саме, але ні. Млинці для налистників зазвичай печуть несолодкі, щоб вони не перебивали смаку начинки. Крім того, вони повинні бути дуже тонкими та не випускати соковитість наповнювача. Налисники обов’язково запікають під маслом або соусом, що робить страву дуже апетитною. Так готують українські, білоруські, польські та молдавські господарки.

Я розповім, як приготувати налистки на молоці— смачна, ситна і дуже проста страва. Знадобляться лише найдоступніші продукти та небагато часу. Поки дбають тонкі млинці, ви готуєте нехитру начинку. Решту за вас зробить духовка.

Як приготувати українські налистники на молоці з сиром

Безумовно, ви можете взяти рецепт українських налистників на озброєння та використовувати його з іншими начинками. Всередину можна покласти фарш, капусту, картопля, крупи, риб’ячу ікру, варення, гриби, ягоди. Варіантів багато!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
30 хвДрук
  • Просіяне борошно змішайте з сіллю, 3 яйцями, олією, половиною молока. Замісити тісто. Поступово вливайте молоко і воду, що залишилося. Тісто готове.
  • Розігрійте сковороду з краплею олії. Насмажте тонкі млинці.
  • Щоб приготувати начинку, змішайте сир з цукром, ванільним цукром та яйцем.
  • Розріжте млинці навпіл. На кожну половинку викладіть начинку і поверніть в рулетики.
  • Дно форми для запікання змастіть розтопленим вершковим маслом. Викладіть налисники і їх теж змастіть олією. Викладіть другий ряд налисників і змастіть їх олією.
  • Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 160 °С духовку на 45 хвилин. Заберіть фольгу і поверніть блюдо в духовку ще на 10 хвилин.

Кількість цукру в сирній начинці ви можете регулювати самостійно. Крім того, ароматизувати її можна не лише ванільним цукром, а й корицею. Подавайте налистники з сиром у духовці, полив їх сметаною або варенням. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь