Кава по-турецьки в турці

Кава по-турецьки в турці – ранковий ритуал, який не зрівняється з приготуванням улюбленого напою за допомогою кавоварки. Процес справді чарівний і чарівний. Бездоганний аромат і насичений смак, звичайно, залежить від якості самих кавових зерен.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
15 хвДрук
  • Підготуйте все, що необхідно, для цікавого процесу.
  • Запашні кавові зерна подрібніть, скориставшись млином або кавомолкою. Або візьміть уже мелену каву.
  • Молоту каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився. Залийте 120 мл очищеної води. Кількість води залежить від того, наскільки міцну каву ви хочете отримати. Кава по-турецьки має бути досить міцною.
  • Тепер при бажанні всипте цукровий пісок і улюблені прянощі.
  • Для варіння кави цим способом я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипте пісок з камінчиками.
  • Помістіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальне нагрівання. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.
  • Стежте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, відключіть нагрівання і зніміть турку з плити.
  • Підготуйте чашки.
  • Пінку, що утворилася, розкладіть по філіжанках.
  • Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли утворюватиметься шапочка, піднімайте турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть кілька разів.

Ароматну каву перелийте в чашку. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь