Бульйон з індички виходить дуже корисним, наваристим та ароматним. Такий продукт стане ідеальною основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом. Вийде навіть у новачків у кулінарній справі!
Інгредієнти
Порції: –+
- Індичка на кістках 2.5 кг.
- Чебрець сушений ½ ч.л.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Гвоздика 1 паличка
- Петрушка 4 гілки
- Лист лавровий 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Селера 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 4 л.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо, промиваємо і ріжемо невеликими кубиками.
- У невеликий шматок марлі кладемо чебрець, перець, гвоздику, лавровий лист і петрушку. Зав’язуємо мішечок.
- Шматочки індички з кісточками кладемо в велику каструлю.
- Заливаємо продукт водою. Приблизно, знадобиться 4-5 літрів.
- Доводимо вміст до кипіння.
- Зливаємо воду і вливаємо нову в такій же кількості. Знову кип’ятимо кістки індички.
- Зменшуємо вогонь і залишаємо заготівлю на плиті.
- Забираємо пінку ложкою або шумівкою.
- Доповнюємо каструлю морквою, селери та цибулею. Сюди ж викладаємо торбинку зі спеціями.
- Варимо бульйон на тихому вогні 4 години.
- Після готовності проціджуємо масу через кілька шарів марлі.
Апетитний бульйон з індички готовий. Можна подавати до столу!