Імбирний чай із куркумою – чудовий протизапальний напій, який я часто готую для профілактики. Яскравий вітамінний чай добре бадьорить і має лікувальні властивості. Корисний імбирний напій чудово зігріває в холодну погоду.
Інгредієнти
Порції: –+
- Імбир 1.5 ст. л.
- Лимон ½ шт.
- Апельсин ½ шт.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Окріп 1 л.
Кроки
- Візьміть улюблений мед та яскраву куркуму. Поставте кип’ятити чайник.
- Візьміть цитрусові та відросток імбиру.
- Корінь імбиру накришіть дрібним квадратиком. Відправте в ємність для варіння чаю, туди насипте куркуму. Додайте скибочки апельсина та лимона, попередньо вимиті та просушені.
- Залийте попередньо підготовленим окропом. Поставте на вогонь, кип’ятіть на вогні 10-15 хвилин. Вимкніть нагрівання. Закрийте кришкою. Залишіть хвилин на 20 настоятися.
Запашний чай розлийте по чашках. Подавайте з медом. Кожен підсолодити напій самостійно. Запрошуйте чаювати. Приємної насолоди!